Χρειάζεται επανάσταση η μορφή της επιστημονικής εργασίας;

Η μορφή επιστημονικής εργασίας ήταν μια επανάσταση στην επιστήμη. Πριν από αυτό, η επιστημονική επικοινωνία γινόταν μεταξύ λίγων ακαδημαϊκών χρησιμοποιώντας γράμματα και σπάνια βιβλία. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια του XVII αιώνα, εμφανίζεται μια επανάσταση για τη βελτίωση της επιστημονικής επικοινωνίας. Τα πρώτα επιστημονικά περιοδικά επέτρεψαν τη διάδοση αποτελεσμάτων, δεδομένων και νέων τεχνικών σε μεγαλύτερη κλίμακα. Η επιστημονική εργασία αξιοποίησε την επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο. Ήταν πριν από 350 χρόνια. Πρόσφατα, ένα άρθρο από το The Atlantic, Η επιστημονική εργασία είναι ξεπερασμένη , υποδηλώνει ότι χρειαζόμαστε μια νέα επανάσταση στην επιστημονική επικοινωνία.

Αυτό είναι ένα θέμα μεγάλης

σημασίας που πρέπει να συζητηθεί από ενημερωμένη λίστα αριθμών τηλεφώνου από όλο τον κόσμο τους επιστήμονες. Καταφέρνουμε να παρουσιάσουμε τα αποτελέσματά μας στην τρέχουσα μορφή δημοσίευσης; Είναι αρκετή η μορφή επιστημονικής εργασίας για να παρουσιάσει τα νέα δεδομένα στον 21ο αιώνα;

Από τη δημοσίευση των πρώτων επιστημονικών εργασιών, ελάχιστες αλλαγές έγιναν. Ναι, δημοσιεύουμε διαδικτυακά. Ωστόσο, χρησιμοποιούμε “εικονικά φύλλα χαρτιού” και ονομάζονται pdf. Για να επεξηγήσει την ερώτηση, ο Τζέιμς Σόμερς, ο συγγραφέας του άρθρου του Ατλαντικού, παραθέτει ένα παράδειγμα που έδωσε ο Μπρετ Βίκτορ, ένας ερευνητής που εργαζόταν στην Apple: «Μετά τον Γουτεμβέργιο, το τυπογραφείο χρησιμοποιήθηκε κυρίως για να μιμηθεί την καλλιγραφία στις Βίβλους.

Χρειάστηκαν σχεδόν 100 χρόνια τεχνικών

και εννοιολογικών βελτιώσεων για να εφευρεθεί το σύγχρονο βιβλίο. Υπήρχε ολόκληρη αυτή η περίοδος όπου είχαν τη νέα τεχνολογία εκτύπωσης, αλλά απλώς τη χρησιμοποιούσαν για να μιμηθούν τα παλιά μέσα». Τώρα , μακράν το πιο δημοφιλές εργαλείο που έχουμε για την επικοινωνία των αποτελεσμάτων μας είναι το PDF — κυριολεκτικά μια προσομοίωση ενός κομματιού χαρτιού.

Η πρώτη μορφή επιστημονικής εργασίας ήταν, συνήθως, πιο άμεση, πιο σύντομη και λιγότερο επίσημη από τις τρέχουσες εργασίες. Φαίνεται ότι όσο πιο προηγμένη γίνεται η επιστήμη, τόσο πιο δύσκολη είναι η επικοινωνία χρησιμοποιώντας επιστημονικές εργασίες. Χρησιμοποιούμε προηγμένα λογισμικά για τη δημιουργία των δεδομένων μας και πρέπει να τα παρουσιάσουμε σε ένα φύλλο χαρτιού. Το λογισμικό είναι ένα δυναμικό μέσο. χαρτί δεν είναι.

Πέρυσι, το περιοδικό φύση δημοσίευσε

στο διαδίκτυο το άρθρο Δεν είσαι μόνο εσύ: οι επιστημονικές εργασίες γίνονται όλο και πιο δύσκολο να διαβαστούν για να συζητήσουν την αύξηση των ορολογιών στην τρέχουσα μορφή επιστημονικού άρθρου.

Σύμφωνα με τον Somers, τα χαρτιά σήμερα είναι μεγαλύτερα από ποτέ και γεμάτα ορολογία και σύμβολα. Εξαρτώνται από αλυσίδες προγραμμάτων υπολογιστών που παράγουν δεδομένα, καθαρίζουν δεδομένα και σχεδιάζουν δεδομένα και εκτελούν στατιστικά μοντέλα σε δεδομένα. Αυτά τα προγράμματα τείνουν να είναι τόσο ατημέλητα γραμμένα και τόσο κεντρικά στα αποτελέσματα που συνεισφέρουν σε μια κρίση αναπαραγωγής, ή αλλιώς, η αποτυχία του χαρτιού να εκτελέσει το πιο βασικό του έργο: να αναφέρει αυτό που πραγματικά ανακαλύψατε, με σαφήνεια αρκετά ώστε κάποιος άλλος να το ανακαλύψει μόνος του.

Επομένως, σε μια προσπάθεια

να αλλάξουν αυτή την κατάσταση, πολλοί Περιβάλλων Εμπορία και Δρόμος Εμπορία, γνωρίζετε τις διαφορές; επιστήμονες αναπτύσσουν τα δικά τους λογισμικά. Ή μετακινούνται από τον ακαδημαϊκό χώρο σε ιδιωτικές εταιρείες και νεοφυείς επιχειρήσεις. Για να το εξηγήσει αυτό, ο Somers αναφέρει τον Galileo: «Ο Galileo δεν μπορούσε να πάει πουθενά για να αγοράσει ένα τηλεσκόπιο, έπρεπε να φτιάξει το δικό του».

Συμφωνούμε με αυτό

Το Mind the Graph προέκυψε από την ανάγκη αριθμός τηλεφώνου Γερμανία να παρουσιάσουμε τα αποτελέσματά μας με πιο κατανοητό τρόπο. Είμαστε επιστήμονες που πιστεύουν στην επαναστατική δύναμη της καλής επικοινωνίας στην επιστήμη.

Θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για την επικοινωνία στην επιστήμη και τη μορφή επιστημονικής εργασίας; Δείτε τις αναρτήσεις μας:

Πώς οι άνθρωποι διαβάζουν επιστημονικές εργασίες
Το άρθρο σας είναι έτοιμο για το μέλλον; Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν επίσης χώρο για επιστημονική επικοινωνία.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top