Είσαι πολύ μεγάλος για επιστήμη;

Age 45 – Δημοσίευσε το Philosophiae Naturalis Principia Mathematica (Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας), το οποίο περιείχε τους Τρεις Νόμους της Κίνησης του Νεύτωνα.

επιστήμη

Κάρολος Δαρβίνος
Ηλικία 27 – Άρχισε να αναπτύσσει μια επαναστατική θεωρία για την προέλευση των ζωντανών όντων
Ηλικία 50 – Δημοσίευσε το βιβλίο «On the Origin of Species by Means of Natural Selection»

Νιώθετε ήδη την πίεση

να κάνετε τη σημαντική σας ανακάλυψη στην Επιστήμη;

Και οι τέσσερις προσωπικότητες είναι μερικοί λίστες φαξ από τους πιο λαμπρούς ανθρώπους όλων των εποχών. Έτσι, μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι η διάνοιά τους είναι αυτή που επέτρεψε τα εκπληκτικά ευρήματά τους σε νεαρή ηλικία. Ωστόσο, όσο παρήγορο κι αν ακούγεται, μπορεί να μην είναι αλήθεια.

Στην πραγματικότητα, το να είσαι νέος έχει πολύ περισσότερο να κάνει με το να έχεις υπέροχες ιδέες παρά με το να είσαι ιδιοφυΐα.

Το να είσαι νέος σημαίνει

να είσαι πιο ανοιχτός σε νέες ιδέες. σημαίνει να είσαι καινοτόμος και τολμηρός . Οι νέοι επιστήμονες είναι πιο διατεθειμένοι να υιοθετήσουν νέες θεωρίες ή τεχνικές, ενώ οι πιο έμπειροι επιστήμονες μπορεί να έχουν άλλες ανησυχίες.επιστήμηΌντας έτσι, η Φύση έχει κακά νέα (ή καλά, ανάλογα με την οπτική γωνία): Οι νέοι επιστήμονες πρωτοστατούν σε νέες ιδέες .

Το 2015, οι M. Packalen και J. Bhattacharya δημοσίευσαν μια εργασία σχετικά με τη σχέση ηλικίας και την ικανότητα καινοτομίας.

Για τη συλλογή δεδομένων

οι συγγραφείς χρησιμοποίησαν το Βιογραφικό Ψηφιακό Μάρκετινγκ MEDLINE (ο κορυφαίος δείκτης βιοϊατρικής έρευνας) και είχαν πρόσβαση σε περισσότερες από 21 εκατομμύρια δημοσιεύσεις από το 1946.

Αρχικά, οι συγγραφείς κατέταξαν όλους τους τίτλους και τις περιλήψεις χρησιμοποιώντας τις πιο δημοφιλείς έννοιες. Δεύτερον, ανέλυσαν τους προηγούμενους που υιοθετούσαν αυτές τις έννοιες.

Κάνοντας αυτό, ήταν δυνατό να επαληθευτεί ποιοι επιστήμονες ήταν πιο πρόθυμοι να υιοθετήσουν νέες ιδέες. Και επειδή οι συγγραφείς δεν ήταν σε θέση να μετρήσουν την ακριβή ηλικία όλων των επιστημόνων, χρησιμοποίησαν την ηλικία σταδιοδρομίας των επιστημόνων.

Η έρευνα προχώρησε παραπέρα

Οι συγγραφείς ανέλυσαν επίσης τον συνδυασμό αριθμός τηλεφώνου Γερμανία πρώτου και τελευταίου συγγραφέα.

Το αποτέλεσμα δίνει ελπίδα σε παλαιότερες έρευνες: ένας πρώτος συγγραφέας στην αρχή της καριέρας και ένας τελευταίος συγγραφέας στα μέσα της καριέρας ήταν ο πιο καινοτόμος συνδυασμός. Αυτό σημαίνει ότι μια νέα ιδέα είναι καλύτερη με κάποια προηγούμενη εμπειρία και γνώση.

Τέλος, όσο αυθαίρετη κι αν είναι αυτή η έρευνα, εγείρει σχετικά ερωτήματα:

Ποιος είναι ο ρόλος των νέων ερευνητών για να διατηρήσουν την επιστήμη φρέσκια και ανερχόμενη;
Πώς μπορούμε να μειώσουμε το χάσμα μεταξύ νέων ιδεών και γνωστών τεχνικών;
Γιατί οι παλαιότεροι ερευνητές είναι λιγότερο διατεθειμένοι να καινοτομούν; Και πώς αντικατοπτρίζεται στον τρόπο που κάνουμε επιστήμη;

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top